Kaikki blogit puheenaiheesta Keskustakirjasto

Oodi-kirjaston tarkoitus

Helsingin uusi keskustakirjasto Oodi avasi tänä aamuna ovensa. Tapaus on arvokas, sillä paikalle on kutsuttu tasavallan presidenttikin.

Kävin itse tavallisena kansalaisena katsomassa, miltä rakennus näyttää. Ulkopuoli on vielä kurjassa kunnossa, ja alueen rakentaminen kestää pitkälle ensi vuoden puolelle.

Pikavisiitti kirjataivaaseen

Pikavisiitti kirjataivaaseen

Helsingin keskustakirjasto Oodi avaa ovensa Itsenäisyyspäivän aattona. Ja mikä todellinen kirjastojen ystävien paratiisi ovien takaa avautuukaan!

Pääsin muiden keskustakirjastosta päättäneiden ja kirjastoa rakentaneiden kanssa tutustumaan Oodiin viime perjantaina. Harvoin enää missään ottaa samalla tavalla vatsan pohjasta kuin sillä hetkellä otti, kun astuin Oodin kolmannen kerroksen kirjataivaaseen. Niin kaunista, niin avaraa, niin upeaa! Perjantai oli meille kuntapoliitikoille todellinen karkkipäivä.

Keskustakirjastoa ei saa rakentaa lähikirjastojen kustannuksella

Jos Helsingin Keskustakirjasto rakennetaan, on pidettävä huoli, että lähikirjastot säilyvät. 

Lähikirjasto tekee yhteistyötä alueen koulujen kanssa. Luokat tekevät vierailuja paikan päälle turvallisesti kävellen. Vastaavasti kirjasto tekee kirjavinkkauskäyntejä kouluihin.

Lasten ja vanhusten kannalta lähikirjastot ovat tärkeitä. Ei voida olettaa, että pienet koululaiset tai raihnaiset vanhukset ryysääväät metrolla Keskustakirjaston palvelujen perään, jos lähikirjastoa ei ole.

Guggenheim hankaloittaa Keskustakirjaston rahoittamista


Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen vahvistaa keskustakirjastoinfossa (6.2.), että Suomen itsenäisyyden juhlavuoden päähankkeen eli Helsingin keskustakirjaston kokonaisbudjetista 96 miljoonasta eurosta puuttuu edelleen 16 miljoonaa.

Helsingin Keskustakirjaston näkymistä

Osallistuin tänään Helsingin poliittisille päättäjille Lasipalatsin Kohtaamispaikalla järjestettyyn Helsingin keskustakirjastohankkeen nykytilannetta esittelevään informaatiotilaisuuteen, jossa pohdittiin hankkeen toteuttamisnäkymiä laajasti eri näkökulmista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä