Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 52 min 8 s sitten

Irtisanomislaki meni läpi eduskunnassa – Yksi demari äänesti puolesta: ”Työtapaturma”

1 tunti 17 min ago

Eduskunta on hyväksynyt niin kutsutun irtisanomislain äänin 102-72. Lain tavoitteena on madaltaa henkilöperusteista irtisanomiskynnystä pienissä yrityksissä. Poissa äänestyksestä oli 18 kansanedustajaa ja 7 äänesti tyhjää.

Lakia kannatti hallituspuolueiden kansanedustajien lisäksi 7 opposition kansanedustajaa: neljä kristillisdemokraattia, keskustasta ja kansalaispuolueesta irtautunut Paavo Väyrynen, kokoomuksesta irtautunut, Liike Nytin Harry ”Hjallis” Harkimo sekä sosialidemokraattien Maria Tolppanen.

Tilastokeskus: Seksuaalirikoksia ilmoitettu nyt 16,6% enemmän kuin vuosi sitten

1 tunti 54 min ago

Seksuaalirikoksia kirjattiin tammi-syyskuun aikana Suomessa 16,6 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen poliisilta, tullilta ja rajavartiolaitokselta keräämistä ennakkotiedoista rikoksista ja rikkomuksista.

”Raiskauksia ilmoitettiin 6,1 prosenttia enemmän ja seksuaalisia ahdisteluja 26,1 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna”, Tilastokeskus kertoo tiedotteessaan.

Näkökulma: Ostan sähköauton heti kun minulla on varaa uuteen

2 tuntia 11 min ago

Perheemme ajelee tällä hetkellä pari vuotta vanhalla pikkuautolla, jonka hankintahinta oli selvästi alle 20 000 euroa. 

Katsomme, että sellaiseen meillä on varaa – tai sellaisen rahamäärän haluamme ja pystymme panostamaan yksityisautoiluun.

Olen sen verran vakuuttunut kansainvälisen ilmastopaneelin IPCC:n raportin johtopäätöksistä, että jo seuraavan auton pitäisi olla sähköauto. Kyse on enää hinnasta.

Soininvaara törmäsi häkellyttävään tilastofaktaan – ”Onko Suomi matkalla yhden menestyvän kaupungin malliin?”

2 tuntia 16 min ago

Korkeakoulutettujen nuorien alueellinen keskittyminen on ”häkellyttävän kovaa”, arvioi Helsingin kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr). Hän esittelee blogissaan 25-34-vuotiaiden akateemisen loppututkinnon suorittaneiden alueellista sijoittumista Suomessa.

Vuonna 2017 kolme neljästä asui viidessä yliopistokaupungissa, Helsingissä, Jyväskylässä, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Helsingissä asuvien osuus on miltei puolet kaikista.

Kenraali Puranen: Tämän takia Suomi tarvitsee juuri 64 hävittäjää

2 tuntia 52 min ago

Suomen Hornet-hävittäjien korvaajaehdokkaat kilpailuttavan HX-hankkeen ohjelmajohtaja, kenraalimajuri Lauri Puranen ottaa osaa keskusteluun Suomen tarvitsemien hävittäjien määrästä.

Varoitus lapsiperheille: Opeta ainakin tämä netistä lapsellesi – kuvat ja web-kamera ovat riski

3 tuntia 46 min ago

Pelastakaa Lapset ry ja Keskusrikospoliisi varoittavat lasten ja nuorten perheitä sosiaalisen median ja etenkin kuvien sekä tietokoneen web-kameran riskeistä.

Pelastakaa Lasten asiantuntijat ovat työssään kiinnittäneet huomiota lasten itse ottamien ja lapsista otetun seksuaalissävytteisen kuvamateriaalin ”hallitsemattomaan leviämiseen ja päätymiseen epäasialliseen tai rikolliseen käyttöön”. Ilmiö näkyy myös poliisin työssä.

Trumpin twiitti järkyttää: ”Kuulostaa enemmän mafiapomolta kuin USA:n presidentiltä”

4 tuntia 26 min ago

Presidentti Donald Trumpin tapa puhua entisestä asianajajastaan ”rottana” ja liittovaltion poliisin FBI:n luvallisesta kotietsinnästä ”murtona” hämmästyttää Yhdysvalloissa. Demokraattisenaattori Chris Coonsin mukaan Trump ei kuulosta presidentiltä vaan ennemminkin mafiajohtajalta, Politico kertoo.

FBI teki huhtikuussa kotietsinnän Trumpin pitkäaikaisen ystävän ja asianajajan Michael Cohenin toimistoon. Etsinnälle oli liittovaltion tuomarin lupa.

Kristian Vesalaisen kieltäytyminen oli looginen ratkaisu

6 tuntia 44 min ago

Kieltäytymiskeskustelu käy suomalaisessa jääkiekkoilussa jälleen kuumana. Jokereiden 19-vuotias superlupaus sanoi nuorten MM-kisoille ei ja sekös kuumensi kiekkofanien tunteita.

Vesalainen aloitti kautensa Winnipeg Jetsin NHL-organisaatiossa. Hän pääsi tositoimiin viidessä NHL-pelissä, mutta vietti enemmän aikaa AHL:n puolella bussissa amerikkalaisiin moottoriteihin tutustuen.

”Katson kylmästi ne luvut” – Asiantuntijalta hyytävä arvio Suomen Caruna-kaupasta MOT:ssa

17.12.2018 19:36

Ylen MOT käsittelee tänään sähkön siirtohintoja ja erityisesti kahta sähköyhtiötä, Carunaa ja Elenaa. Siirtohinnoista on keskusteltu viime aikoina vilkkaasti.

Professori: Venäjä on varma merkki siitä, että GCM ei ole sitova

17.12.2018 19:05

Global Migration Compact eli GCM-sopimus ei ole oikeudellisesti sitova ja varmin merkki tästä on se, että Venäjä on hyväksynyt sen. Näin katsoo kansainvälisen oikeuden professori Jan Klabbers Helsingin yliopistolta.

Kiinan raju panostus jääkiekkoon näkyy ostoskeskuksessakin

17.12.2018 17:50

Talviolympiakisat 2022 järjestävä Kiina on päättänyt panostaa rajusti talviurheiluun. Panostukset koskevat myös jääkiekkoa. Maahan rakennetaan lähivuosina satoja uusia jäähalleja.

Aiemmin Kiinassa on pelattu jääkiekkoa vain maan pohjoisimmassa provinssissa Heilongjiangissa sijaitsevissa Harbinin ja Qiqiharin kaupungeissa. Jääkiekko onkin ollut Kiinassa aika lailla marginaalissa, vaikka naisten jääkiekossa Kiina on ollut mukana useammassa olympiaturnauksessa. Viime vuosina tilanteeseen on tullut kuitenkin raju muutos.

Sanasta sanaan – Tämä ministeri Terhon purkaus hätkähdytti eduskunnassa

17.12.2018 17:10

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho suututti tänään oppositiopuolueita eduskunnassa pitämällä harvinaisen suorasanaisen puheenvuoron hallituksen leikkauksista ja budjettikeskustelusta.

Eduskunnassa keskusteltiin ensi vuoden budjetista. Terhon puheenvuoro, jota voi purkaukseksikin luonnehtia, kuului kokonaisuudessaan näin:

Hallitukselle sattui ”tekninen moka” – Petteri Orpo lupaa: Sotaveteraanien tilanne korjataan

17.12.2018 16:22

Sotaveteraanien asema nousi esille tänään eduskunnassa, kun käsittelyssä oli ensi vuoden budjetti. Useat kansanedustajat nostivat esiin sen, että sotaveteraanien tilannetta heikennetään ensi vuonna. Perussuomalaiset nosti asian esiin heti ryhmäpuheessaan.

Kyse on hallituksen esityksestä siitä, että kansaneläkeindeksiin sidottujen etuuksien indeksikorotukset jätetään tekemättä ja kansaneläkeindeksi jäädytettäisiin vuoden 2018 tasolle.

Petteri Orpo kuittaili suoraan Antti Rinteelle: ”Miksi pitää olla tuollainen riidankylväjä?”

17.12.2018 16:09

Kokoomuksen ja sdp:n puheenjohtajat nokittelivat toisiaan tänään, kun eduskunta käsitteli ensi vuoden budjettia.

Ensin suurimman oppositiopuolueen sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tylytti valtiovarainministeri Orpoa siitä, että tämän budjetti on ”kylmää kyytiä” pienituloisille. Rinteen mielestä Orpolla ei ole mitään viestiä niille, jotka eivät ole työmarkkinoilla.

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari vastasi tähän ensin, että miksi sdp:lle ei riitä se, että Sipilän hallituksen aikana on tullut yli 100 000 työpaikkaa lisää.

”Poliittisesti helppoa, posketon hintalappu” – Perussuomalaiset lähti kävelemään puolueiden ilmastoneuvotteluista

17.12.2018 15:14

Oppositiopuolue perussuomalaiset ilmoittaa irtautuneensa eduskuntapuolueiden yhteisestä ilmastotyöryhmästä. Eduskuntapuolueet sopivat marraskuun loppupuolella perustavansa työryhmän kuukauden ajaksi tarkoituksenaan pohtia lisää keinoja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Perussuomalaiset puhuu tiedotteessaan ”yhä kovemmista tavoitteista”, joita puolueet kehittävät. Perussuomalaisten mielestä kyse on EU:n päästötaakanjaon uusimisesta.

”Eihän kuka tahansa voi ostaa olutta kaupasta nytkään” – Kaupan liitossa aloittava ex-pääministeri ihmettelee Alkon monopolin perustelua

17.12.2018 14:51

Tammikuussa Kaupan liiton toimitusjohtajana aloittava ex-pääministeri Mari Kiviniemi kyseenalaistaa Kauppalehdessä Alkon monopolin ja sen perustelut.

Mestareiden liigan pudotuspeliparit arvottu

17.12.2018 14:48

Euroopan Jalkapalloliitto UEFA suoritti maanantaina Mestareiden liigan neljännesvälieräparien arvonnat. Luvassa on monta todella mielenkiintoista taistoa.

Paris Saint-Germain arvottiin Manchester Unitedia vastaan. Tässä taistossa mitataan ManU-valmentaja Jose Mourinhon kunniaa. On tietysti mahdollista, että Mourinho saa potkut ennen helmi-maaliskuussa pelattavia PSG-otteluita.

PSG ei ole koskaan voittanut Mestareiden liigaa. Ökyahoitteisen joukkueen yllä se on melkoinen henkinen taakka.

Puolustusministeri Niinistöltä tylytys VU:ssa: ”Professori tekee itsestään pellen” hävittäjäväitteellä

17.12.2018 13:22

Suomi tarvitsisi ennemmin 100 uutta hävittäjää kuin 47, katsoo puolustusministeri Jussi Niinistö (sin) Verkkouutisten haastattelussa.

Kylmä suihku Sipilän ja Orpon hehkutukselle – Velkakäänteen selitys: Kertaluonteiset tulot

17.12.2018 12:38

Hallitus iloitsi viikonloppuna käänteestä, jonka myötä Suomi pystyy lyhentämään valtionvelkaansa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Pääministeri Juha Sipilä (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) arvioivat hallituksen harjoittaman talouspolitiikan selittävän osaltaan saavutusta, mutta valtiovarainministeriön mukaan ilmiö johtuu lähinnä kertaluonteisista tuloista.

Irtisanomiskiista viimein päätökseen eduskunnassa – Juhana Vartiainen: Valtataistelu paljasti ay-liikkeen karvat

17.12.2018 11:59

Kädenvääntö niin kutsutusta irtisanomislaista muuttui jo symboliseksi valtataisteluksi, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen. Lopulliseen päätökseen kamppailu viedään eduskunnassa maanantaina ja tiistaina.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat