Maahanmuuton kehittyminen kaoottiseksi oli nähtävissä

 

 

Tänään on kerrottu, että Suomeen saapuvien irakilaisten määrä saattaa pian olla 1000 henkeä vuorokaudessa.

Tilanne ei ole ollut millään lailla kenenkään hallinnassa. Lähi-idästä tulevia ihmisiä vaeltaa tunnistamattomana ja rekisteröitymättämänä satamäärin - ennen pitkää tuhatmäärin - ympäri Suomea. Tästä huolimatta rajatarkastuksia ei ole aloitettu. Kun sisäministeri Orpo sanoi, ettemme ole siinä maailmassa, jossa rajat voidaan laittaa kiinni, hän osoitti, ettei yksinkertaisesti ole tehtäviensä tasalla.

Pääministeri näyttää kuitenkin nyt tiedostavan tilanteen. Pakko sanoa; lopultakin.

Suomen kansalaisilla on oikeus edellyttää, että valtio ja viranomaiset huolehtivat aina järjestyksen säilymisestä Suomen alueella.

Ei ole hyväksyttävää, että vedotaan ”poikkeusoloihin” ja vain todetaan kaaoksen syntyneen. Valtion omaa aluettaa koskevan kontrollin ja suvereniteetin lähtökohdasta ei voida lähteä lipsumaan minkään EU:n komission suunnalta tulevan ryhmäpaineen edessä.

Kyse ei tosin ole vain järjestyksen ylläpitämisestä.

Tällaisissa mittaluokissa tapahtuvaa kansan siirtymistä toisen kansan alueelle ei mikään valtio voi pitää hyväksyttävänä. Sitä ei voi enää pitää ystävällismielisenä toimintana.

Millä oikeudella irakilaiset päättävät siirtyä Suomeen asumaan? Olemme lukeneet lehdistä heidän valinneen etukäteen itselleen asuinkaupunkeja, kuka Vaasaan, kuka Tampereelle. Suomi on kuulemma hyvä maa.

Hakematta tulee mieleen epäkorrekti vertaus - Israelin lasten vaellus Luvattuun Maahan. Epäilen, että nykyisenä aikana sitä ei olisi pidetty kansainvälisen oikeuden mukaisena.

On syytä oivaltaa, että oikeudelliset kysymykset muuttuvat poliittisiksi kysymyksiksi yksinkertaisesti tapausten määrien kasvaessa riittävästi.

Tämä pätee kaikkeen inhimilliseen elämään. Yksittäisen ihmisen ylivelkaantuminen on oikeudellinen asia, satojentuhansien ylivelkaantuminen on poliittinen asia.

Aivan samoin yksittäisen tulijan oikeus turvapaikkaan on yksittäin arvioitava oikeudellinen kysymys. Kymmenen, sadan ja tuhannenkin tulijan osalta tämä pitää edelleen paikkansa. Mutta jos tulijoiden lukumäärä on vuositasolla kymmeniätuhansia tai satojatuhansia, koko kysymyksenasettelu on jo puhtaasti poliittinen.

Toisin sanoen, se on ratkaistava kokonaisuuden kannalta asiaa katsoen, tarpeen mukaan uusia lakeja säätämällä.

Suomessa elää naiivina ja vahvana taipumus pitää asioita oikeudellisin perustein ratkaistavana silloinkin, kun kyseessä on ilmiselvästi kokoluokaltaan poliittinen asia. Sortovuosina vetosimme lakiin, kun tsaari oli päättänyt venäläistää Suomen.

Järjettömintä tässä tilanteessa on, että olemme itse aiheuttaneet kriisiytymisen. Niin EU:n, Saksan kuin Suomenkin signaalit ovat niinkutsutun pakolaiskriisin aikana olleet täysin virheelliset ja vain kannustaneet ihmisiä eri puolilta lähi-itää ja keski-itää lähtemään matkaan.

Olemme pettäneet nämä ihmiset, jotka ovat hanhenmarssillaan pitkin Eurooppaa.

Suomen on nyt toimittava. Valtiojohdon on nyt toimittava.

Kuten Tanska, voimme ensiapuna ostaa ilmoitustilaa lähi-idän sanomalehdissä ja televisiossa. Ilmoituksissa kerromme, että Suomeen ei suinkaan voi siirtyä vapaasti asumaan, ja että esimerkiksi Irakin monista osista lähtöisin olevien kaikki turvapaikkahakemukset hylätään. On tähdennettävä, että jos näin käy matkarahat ovat menneet hukkaan ja matkan vaarat ovat olleet turhaan kärsittyjä.

Samanaikaisesti on aloitettava rajatarkastukset ja lakattava väliaikaisesti noudattamasta Schengenin sopimusta.

Vastaanottokeskuksia on perustettava heti riittävästi. Ongelmien perässäjuoksemisen on loputtava. Vastaanottokeskuksien ei tarvitse tässä hätätilanteessa olla niin suuria, kuin normaalitilanteessa toimittaessa on taloudellisesti järkevää vaatia.

Turvapaikkatutkintaan on kiinnitettävä moninkertainen määrä resursseja. Tutkinta ei ruuhkautumisen takia saa viivästyä yhtään. Rersurssoinnin kasvun täytyy reilusti ylittää tulijoiden määrän kasvu. Mitä enemmän ihmisiä vastaanottokeskuksissa on, sitä lyhyemmäksi käsittelyajat on leikattava.

Tämä on tarvittava resursoinnin määrä. Tämä on asiaan kiinnitettävän huomion määrä.

Jos emme näin toimi, meidän on myönnettävä, että emme hallinneet tilannetta. Että meidät on asetettu tapahtuneiden tosiasioiden eteen. Emme silloin voi sanoa, että Suomi on valtio, joka kontrolloi rajojaan, on suvereeni alueellaan, ja huolehtii aina järjestyksen säilymisestä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joko maahanmuuttoa hallitaan tai se hallitsee meitä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ruotsin valtio kuljettaa maksutta noin 1000 ihmistä päivässä Tornioon.

http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijoiden_suuri_...

Rajan sulkemiseen ei kuulema ole "resursseja". Jos se siitä jää kiinni, niin eiköhän jostain maatalosta hitsauskoneen lainaan saa ja Tornion Rautiasta teräsverkkoa. Voin tarvittaessa neuvoa, kuinka se kiinnitetään sillankaiteisiin.

Myös jokainen kaivinkoneyrittäjä Suomessa saa tien poikki minuutissa, vaikka heillä ei ole edes pioneerikoulutusta. Samaan aikaan niin sanotut ammattilaiset ihmettelevät viikkokausia peukalo suussa, kun autoja vain tulee ja mitään ei mahda.

Ei noin kädettömiä ihmisiä voi oikeasti olla olemassa?

Jos tilanteen rauhoittamisen jälkeen osoittautuu, että rajalla onkin oikeasti joku hengenvaarassa oleva Ruotsin kansalainen, voin henkilökohtaisesti käydä hakemassa hänet Haaparannasta ja osoittaa hänelle Suomesta turvallisen paikan. Välkommen - kaupan päälle saat puoleen väliin kuluneen, mutta teroitetun Fiskarsin lapion ja runsaasti vertaistukea heiltä, jotka ovat itse asuinpaikkansa raivanneet.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Elä jo muuta virka. Täydellisyyden saavuttaminen on tässä vajavaisessa maailmassa lähes mahdotonta, mutta tässä asiassa tämän hallituksen kädettömyys pääsee kyllä erittäin, erittäin lähelle.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Miksihän se Tornion järjestelykeskus avataan Orpon mukaan vasta tiistaina vaikka ko, koulurakennus on tyhjänä? Vaikuttaa kyllä siltä ettei ministeri Orpo ole laisinkaan tehtävien tasalla ttässä hallitsemattomassa maahanmuutossa. Ei kai olisi kovinkaan suuri työ ollut laittaa jo rajalle tullimiehet ja poliisi tarkistamaan maahan tulevien matkustusasiakirjat ja jos niitä ei ole, niin heti takaisin Ruotsiin ja siellä anomaan sitä turvapaikkaa, jos aikovat sitä anoa.

Onhan tämä aivan käsittämätöntä hommaa kun eteläisemmät Sengenmaat ovat jo sulkeneet rajojaan, niin meille pussin perälle annetaan tulla vapaasti. Tässä näkyy nyt oivasti se mitä sIpilä sai aikaan kertomalla talonsa luovuttamisesta pakolaisten käyttöön. Se oli selvä tervetulotoivotus maahanmme. Samansisältöisen kutsun sai aikaan Merkel ilmoittamalla Saksan ottavan vastaan jopa 800000 pakolaista. Taitaa vain olla niin että pieni määrä on kuitenkin pakolaisstatuksen ansaitsevia?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kokohallitus on tukemassa Orpon luitelutyyliä päättämättömyydessä.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Pääministeri näyttää tiedostavan tilanteen." Olen eri mieltä. Sipilän pitämästä puheestakaan ei mainitunlainen kanta ilmennyt. Kaikki maahanmuuttajat tämä on ainakin ollut vastaanottamassa. Riemulla! Rajatarkastusten aloittamisen tai rajojen sulkemisen ajatusta pääministeriltä en ole huomannut. Jos "tiedät tiedostamisesta" niin pistä linkki.

"Vastaanottokeskuksia on perustettava riittävästi." Uusiako? Jos rajat laitetaan edes osittain kiinni ja tehdään muitakin esittämiäsi muutoksia pakolaisasiassa, niin miksi uusia vastaanottokeskuksia on perustettava? Hallitsematonta maahanmuuttoa on rajoitettava ja rajusti. Ja heti! Ja pakolaisstatuksen omaamattomat maasta pois. Heti!

Arabit tappelevat keskenään verisesti siitä kuka oli oikea Muhammedin seuraaja, ja Eurooppa kärsii seuraukset!?

Jatkuvasti jankutetaan työvoiman tulevasta suuresta tarpeesta, suoranaisesta pulasta, 15-20 vuoden kuluttua!? Kun maailman väkiluku lisääntyy siihen mennessä ainakin miljardilla, niin eiköhän lisätyövoimaa löydy tuolloin Suomeenkin. Miksi vuosien kuluttua tarvittavasta työvoimasta pitää maksaa satoja euroja kuukaudessa vuosia kaikenlaisia avustuksia ja tukia ennen kuin maahanmuuttajien suurin osa sijoittuu työelämään? Samaan aikaan on kantaväestöä työttömänä sadoin tuhansin!!??

***
Blogisi on hyvä ja ajatuksia herättävä. Sisäministeri Orpo ei todellakaan ole tehtäviensä tasalla. Räsäsen Päiviä tulee ikävä. Toivottavasti maahanmuuttoa kritiikittä kannattavat myöskin blogisi lukevat.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Euroopan maiden on yhdistettävä voimansa ja löydettävä edullisempikeino hoitaa vyöryä. Tälläinen olisi mm iso satsaus pakolaisleirien olojen inhimillistämiseksi jotta ne houkuttaisivat enemmän väkeä. Nykyinen tapa johtaa vain velkaantumistakin pahemmin maiden kaatumiseen toinen toisensq perään. Myös rauhanturbvaaja työtä pitää miettiä esim ollakko irakissa venäjän puolella vai sitä vastaan, ymmärtääkseni idän jä lännen välien eheytyminen saattaisi heikentää isisiä.

Toimituksen poiminnat